Meix-Devant-Virton

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Meix-Devant-Virton? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind jij veelzijdige adviezen over zonnepanelen kopen in Meix-Devant-Virton!

zonnepanelen installateur 6769
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode67690
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Meix-Devant-Virton mei 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Meix-Devant-Virton. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Meix-Devant-Virton zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Meix-Devant-Virton
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4350), dan loopt het voordeel al gauw op tot €539. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Meix-Devant-Virton variëren tussen de €4900 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €712,50 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Meix-Devant-Virton kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3550 – €4275€390
2308013€5000 – €5750€650
3339016€6050 – €6175€850
4387018€6300 – €6625€940
5441019€7100 – €7275€970
6505021€7475 – €8025€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Meix-Devant-Virton achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meix-Devant-Virton is 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Meix-Devant-Virton?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meix-devant-virton

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Meix-Devant-Virton vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind jij vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw eigen buurt. Sommige specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf het type huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Meix-Devant-Virton.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Meix-Devant-Virton op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Meix-Devant-Virton
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Meix-Devant-Virton een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente