Vivy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Vivy? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be lees jij samengestelde raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vivy!

zonnepanelen installateur 6833
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68330
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vivy juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Bouillon. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Bouillon zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Vivy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4430), dan loopt het voordeel al gauw op tot €549. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Vivy liggen tussen om en nabij de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of NLE betaal je hiervoor wel €732,50 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Vivy kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3550 – €4475€390
2273012€5275 – €5625€675
3353016€6075 – €6050€725
4400016€6525 – €6675€940
5457019€6950 – €7175€1020
6497023€7575 – €7975€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Vivy achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vivy bedraagt 3555 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Vivy?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vivy

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vivy vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten tref jij moeiteloos een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Vivy.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vivy op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Vivy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vivy een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!