Rochehaut

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Rochehaut? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be lees jij veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Rochehaut!

zonnepanelen installateur 6830
 • Snelle terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68300
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€165,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rochehaut oktober 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Bouillon. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Bouillon is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Rochehaut
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4390), dan is het belastingvoordeel al gauw €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rochehaut komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Nuon betaal je al snel €722,50 (prijs oktober 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rochehaut kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3475 – €4225€440
2292013€5050 – €5775€575
3333016€6050 – €6150€750
4402018€6425 – €6750€890
5460019€7025 – €7225€1000
6519023€7600 – €7950€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Rochehaut tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rochehaut bedraagt 3535 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Rochehaut?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rochehaut

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Rochehaut vergelijken? Via het advies hieronder kies jij in korte tijd een uitstekende expert in jouw eigen buurt. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Rochehaut.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rochehaut op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Rochehaut
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Rochehaut een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!