Aubange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Aubange? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze pagina check je waardevolle informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Aubange!

zonnepanelen installateur 6790
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAubange
Postcode67900
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€163,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Aubange juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aubange. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Aubange bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Aubange
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4370), dan loopt het voordeel al gauw op tot €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aubange liggen tussen om en nabij de €4000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert circa 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie betaal je al snel €717,50 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Aubange kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3575 – €4450€380
2278013€5175 – €5600€650
3342016€5975 – €6075€775
4381018€6400 – €6650€890
5446020€7100 – €7225€1020
6486022€7600 – €7875€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Aubange ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aubange bedraagt 3300 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Aubange?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aubange

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Aubange vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een goede expert in jouw omgeving. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Aubange.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aubange op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Aubange
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Aubange een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente