Dohan

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Dohan? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dohan!

zonnepanelen installateur 6836
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68360
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Dohan september 2023

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bouillon. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bouillon zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Dohan
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4450), dan is het voordeel al snel €552. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dohan schommelen tussen de €4100 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2950 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €737,50 (prijspeil september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Dohan kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3525 – €4400€440
2303013€5250 – €5725€650
3356014€6100 – €6150€750
4407018€6550 – €6700€940
5459020€6925 – €7150€1010
6489023€7400 – €7825€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Dohan ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dohan bedraagt 3565 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Dohan?

Voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dohan

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Dohan vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs tref jij zonder problemen een goede aanbieder in jouw eigen buurt. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Dohan.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dohan op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Dohan
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Dohan een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!