Libramont-Chevigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Libramont-Chevigny? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website ontdek je samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Libramont-Chevigny!

zonnepanelen installateur 6800
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode68000
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€163,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Libramont-Chevigny mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Libramont-Chevigny. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Libramont-Chevigny zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Libramont-Chevigny
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4380), dan is het belastingvoordeel al gauw €543. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Libramont-Chevigny komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €720,00 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Libramont-Chevigny is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3475 – €4325€400
2297013€5100 – €5825€500
3320016€6050 – €6150€750
4401018€6350 – €6800€880
5459020€7050 – €7150€970
6488022€7625 – €7850€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Libramont-Chevigny ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Libramont-Chevigny bedraagt 3305 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Libramont-Chevigny?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-libramont-chevigny

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Libramont-Chevigny vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in korte tijd een goede expert in de regio. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Libramont-Chevigny.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Libramont-Chevigny op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Libramont-Chevigny
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Libramont-Chevigny een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente