Sensenruth

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sensenruth? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website vind je bruikbare gegevens over zonnepanelen kopen in Sensenruth!

zonnepanelen installateur 6832
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68320
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sensenruth december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Bouillon. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Bouillon kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sensenruth
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4410), dan profiteer je al van een korting van zo’n €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno december 2023. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sensenruth liggen tussen de €5000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en NLE betaal je daarvoor zo’n €727,50 (tarief december 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Sensenruth kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3650 – €4475€420
2294013€5300 – €5650€500
3343015€5900 – €6050€850
4388017€6350 – €6675€880
5469019€6900 – €7200€1010
6486023€7625 – €8200€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sensenruth achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sensenruth is 3545 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sensenruth?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sensenruth

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sensenruth vergelijken? Met behulp van het advies hieronder heb je vandaag nog een uitmuntende expert in jouw streek. Veel monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Sensenruth.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sensenruth op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sensenruth
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sensenruth aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!