Les Hayons

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Les Hayons? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze pagina ontdek je toepasbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Les Hayons!

zonnepanelen installateur 6830
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68300
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€165,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Les Hayons december 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bouillon. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bouillon bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Les Hayons
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4370), dan bedraagt het voordeel al snel €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Les Hayons liggen tussen de €4300 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €717,50 (tarieven december 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Les Hayons is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3525 – €4325€390
2297012€5250 – €5775€600
3336016€6100 – €6025€775
4384016€6350 – €6675€880
5449020€7050 – €7275€1020
6483023€7500 – €8200€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Les Hayons achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Les Hayons is 3525 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Les Hayons?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-les-hayons

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Les Hayons vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies jij moeiteloos een goede expert in de buurt. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Les Hayons.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Les Hayons op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Les Hayons
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Les Hayons een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!