Poupehan

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Poupehan? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze vergelijker bekijk jij samengestelde toelichtingen over zonnepanelen kopen in Poupehan!

zonnepanelen installateur 6830
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68300
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Poupehan juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bouillon. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Bouillon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Poupehan
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4380), dan is het voordeel al snel €543. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Poupehan variëren tussen de €4800 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in plusminus 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €720,00 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Poupehan bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118506€3575 – €4250€420
2298011€5175 – €5625€525
3327015€6075 – €6100€825
4388018€6550 – €6675€880
5432020€7050 – €7250€1020
6510022€7700 – €8050€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Poupehan bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poupehan bedraagt 3530 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Poupehan?

Voor het leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poupehan

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Poupehan vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij snel en eenvoudig een uitstekende installateur in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Poupehan.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Poupehan op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Poupehan
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Poupehan een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!