Corbion

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Corbion? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze website tref jij handige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Corbion!

zonnepanelen installateur 6838
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68380
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€166,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Corbion oktober 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bouillon. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Bouillon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Corbion
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4460), dan bedraagt het voordeel al snel €553. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Corbion fluctueren tussen de €4500 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €740,00 (kosten oktober 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Corbion kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3650 – €4475€390
2293011€5100 – €5775€675
3329016€5900 – €6125€725
4414018€6550 – €6775€880
5456019€7100 – €7125€1020
6501023€7425 – €8000€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Corbion ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Corbion is 3570 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Corbion?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-corbion

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Corbion vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een uitmuntende installateur in de regio. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Corbion.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Corbion op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Corbion
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Corbion een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!