Ucimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Ucimont? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Met de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze pagina doorzoek jij omvangrijke tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ucimont!

zonnepanelen installateur 6833
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode68330
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ucimont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bouillon. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Bouillon kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Ucimont
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4420), dan loopt het voordeel al gauw op tot €548. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ucimont variëren tussen de €5200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €730,00 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ucimont kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3575 – €4500€440
2271011€5275 – €5900€650
3325016€6050 – €6050€775
4391017€6350 – €6600€950
5464019€7100 – €7250€1030
6486023€7575 – €8075€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Ucimont check je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ucimont bedraagt 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Ucimont?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ucimont

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ucimont vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een erkende installateur in de buurt. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Ucimont.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ucimont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Ucimont
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ucimont verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!