Chiny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Chiny? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze pagina check jij handige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Chiny!

zonnepanelen installateur 6810
  • Hoger rendement dan spaarrekening.
  • Kies voor duurzame stroom.
  • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
  • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteChiny
Postcode68100
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€163,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Chiny april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chiny. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

  • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
  • In de gemeente Chiny bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
  • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
  • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Chiny
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4390), dan pak je al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Chiny fluctueren tussen de €4100 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent betaal je hiervoor wel €722,50 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Chiny bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3400 – €4500€380
2284013€5250 – €5675€525
3334015€5900 – €6225€725
4389016€6400 – €6750€890
5437019€7100 – €7200€990
6510021€7650 – €7800€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Chiny achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chiny is 3310 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Chiny?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chiny

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Chiny vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Postcode + huisnummer invoeren

    Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Wat zijn de uitgangspunten?

    Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

  3. Omschrijf het project

    Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Chiny.

  4. Verstrek de contactgegevens

    Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de proposities (offertes).

  5. Vergelijk offertes

    Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

  • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
  • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
  • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
  • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Chiny op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Chiny
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chiny een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente