Dorinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Dorinne? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be tref jij uitgebreide gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Dorinne!

zonnepanelen installateur 5530
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Dorinne april 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Yvoir. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Yvoir zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Dorinne
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4390), dan is het voordeel al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dorinne schommelen tussen de €5300 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers betaal je al snel €675,00 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dorinne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3650 – €4350€400
2297012€5000 – €5600€625
3356016€6100 – €6250€800
4396018€6525 – €6850€940
5431020€7025 – €7150€970
6499023€7650 – €8175€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Dorinne bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dorinne bedraagt 3460 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Dorinne?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dorinne

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Dorinne vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs kies je snel en eenvoudig een goede aanbieder in je woonplaats. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Dorinne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Dorinne op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Dorinne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Dorinne verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!