Durnal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Durnal? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker vind jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Durnal!

zonnepanelen installateur 5530
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€169,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Durnal februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Yvoir. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Yvoir zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Durnal
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4400), dan is jouw winst al gauw €545. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Durnal komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,50 (vergoeding februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Durnal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3525 – €4325€400
2302011€5225 – €5800€575
3360015€5975 – €6275€825
4419016€6550 – €6850€950
5431019€7025 – €7150€970
6491023€7625 – €8150€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Durnal lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Durnal bedraagt 3465 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Durnal?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-durnal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Durnal vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vind jij moeiteloos een goede installateur in jouw eigen buurt. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Durnal.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Durnal op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Durnal
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Durnal aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!