Spontin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Spontin? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Door een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker tref je bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Spontin!

zonnepanelen installateur 5530
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€170,26

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Spontin juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Yvoir. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Yvoir zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Spontin
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4460), dan pak je al snel €553. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Spontin liggen tussen de €5200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €692,50 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Spontin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3700 – €4325€380
2284011€5200 – €5775€575
3356015€6075 – €6175€725
4396017€6400 – €6850€930
5460019€6950 – €7150€1030
6481022€7700 – €8200€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Spontin check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spontin is 3495 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Spontin?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-spontin

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Spontin vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk je moeiteloos een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Spontin.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Spontin op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Spontin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Spontin een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!