Houx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Houx? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker vind je handige adviezen over zonnepanelen kopen in Houx!

zonnepanelen installateur 5530
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€169,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Houx maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Yvoir. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Yvoir zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Houx
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten heel voordelig een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan bedraagt het voordeel al snel €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (maart 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Houx komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €685,00 (prijspeil maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Houx bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3400 – €4250€410
2283013€5000 – €5700€575
3340016€6025 – €6125€750
4416018€6400 – €6600€920
5435019€6925 – €7200€1000
6501023€7675 – €8075€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Houx bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houx bedraagt 3480 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Houx?

Tijdens de montage van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houx

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Houx vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je moeiteloos een erkende installateur in jouw omgeving. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de aard van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Houx.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Houx op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Houx
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Houx aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!