Mont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Mont? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina ontdek jij praktische gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Mont!

zonnepanelen installateur 5530
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mont maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Yvoir. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Yvoir kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Mont
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4440), dan is het voordeel al snel €550. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mont fluctueren tussen de €5100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €687,50 (prijs maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Mont kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3550 – €4300€410
2296013€5150 – €5850€550
3320016€6025 – €6025€825
4380018€6375 – €6700€940
5457020€7075 – €7250€1000
6497023€7625 – €8175€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Mont zie je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mont is 3485 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mont?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mont

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Mont vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij vandaag nog een uitmuntende monteur in de buurt. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Mont.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Mont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Mont verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!