Godinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Godinne? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze tool check jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Godinne!

zonnepanelen installateur 5530
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€169,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Godinne februari 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Yvoir. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Yvoir zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Godinne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4420), dan is het voordeel al snel €548. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Godinne komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (onkosten februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Godinne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3700 – €4350€380
2306011€5150 – €5825€550
3325014€6000 – €6050€725
4389017€6400 – €6725€910
5439020€7100 – €7225€990
6491022€7625 – €7950€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Godinne achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Godinne bedraagt 3475 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Godinne?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-godinne

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Godinne vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vind je in korte tijd een goede aanbieder in jouw streek. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Godinne.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Godinne op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Godinne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Godinne een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!