Somme-Leuze

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Somme-Leuze? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website vind je omvangrijke raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Somme-Leuze!

zonnepanelen installateur 5377
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€159,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Somme-Leuze mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Somme-Leuze. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Somme-Leuze kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Somme-Leuze
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4760), dan is het belastingvoordeel al gauw €590. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Somme-Leuze liggen tussen de €4600 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron betaal je al snel €747,50 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Somme-Leuze kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3500 – €4275€400
2289013€5250 – €5600€650
3341016€6050 – €6050€875
4389018€6550 – €6725€940
5439020€7000 – €7175€990
6511023€7600 – €8100€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Somme-Leuze tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Somme-Leuze bedraagt 3345 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Somme-Leuze?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-somme-leuze

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Somme-Leuze vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Somme-Leuze.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Somme-Leuze op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Somme-Leuze
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Somme-Leuze een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente