Evrehailles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Evrehailles? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Mede door gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze pagina vind je handige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Evrehailles!

zonnepanelen installateur 5530
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€169,49

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Evrehailles juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Yvoir. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Yvoir zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Evrehailles
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4410), dan bedraagt het voordeel al snel €547. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Evrehailles liggen tussen de €4000 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Evrehailles bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3525 – €4300€420
2273011€5200 – €5800€500
3334014€5900 – €6275€775
4411016€6500 – €6725€890
5446020€6975 – €7300€990
6492021€7475 – €7975€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Evrehailles lees jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Evrehailles is 3470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Evrehailles?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-evrehailles

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Evrehailles vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een professionele monteur in je postcodegebied. Een aantal monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Evrehailles.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Evrehailles op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Evrehailles
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Evrehailles een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!