Bettincourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bettincourt? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker vind jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bettincourt!

zonnepanelen installateur 4300
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€169,77

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bettincourt februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Waremme. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Waremme bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bettincourt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4470), dan loopt het voordeel al gauw op tot €554. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bettincourt fluctueren tussen de €4000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €680,00 (tarief februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bettincourt kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3575 – €4275€410
2271013€5125 – €5850€600
3332016€5925 – €6200€850
4408018€6300 – €6775€950
5430019€7000 – €7175€1020
6496021€7675 – €8025€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Bettincourt ontdek je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bettincourt bedraagt 3425 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Bettincourt?

Puur voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bettincourt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bettincourt vergelijken? Middels onze stappenplan tref je vandaag nog een uitstekende vakspecialist in de regio. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Bettincourt.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bettincourt op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bettincourt
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bettincourt aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!