Bleret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bleret? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze website vind jij omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bleret!

zonnepanelen installateur 4300
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€169,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Bleret juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Waremme. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Waremme bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bleret
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4480), dan is jouw winst al gauw €555. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bleret liggen tussen om en nabij de €4100 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €682,50 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bleret is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118107€3675 – €4350€430
2303011€5175 – €5850€500
3331014€6075 – €6075€750
4415016€6425 – €6675€930
5460019€6900 – €7275€1010
6498023€7500 – €7800€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Bleret achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bleret bedraagt 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bleret?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bleret

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bleret vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een uitstekende expert in jouw eigen buurt. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Bleret.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bleret op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bleret
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bleret een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!