Oleye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oleye? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees jij praktische gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oleye!

zonnepanelen installateur 4300
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oleye april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Waremme. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Waremme zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Oleye
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oleye variëren tussen de €4100 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €692,50 (onkosten april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oleye kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3575 – €4250€430
2288011€5050 – €5625€500
3358014€6025 – €6175€775
4419018€6450 – €6850€880
5442020€6925 – €7275€1000
6505021€7475 – €8100€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Oleye bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oleye is 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Oleye?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oleye

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oleye vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb je moeiteloos een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Oleye.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oleye op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Oleye
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Oleye een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!