Lantremange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Lantremange? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Middels zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze pagina doorzoek jij bruikbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Lantremange!

zonnepanelen installateur 4300
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Lantremange juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waremme. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Waremme kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lantremange
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan loopt het voordeel al gauw op tot €559. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lantremange schommelen tussen de €4900 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lantremange bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3700 – €4400€380
2300011€5200 – €5825€650
3347015€6100 – €6150€800
4387018€6425 – €6625€910
5453020€6950 – €7300€1010
6505022€7700 – €7900€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Lantremange achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lantremange is 3445 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Lantremange?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lantremange

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lantremange vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind je in een zeer korte periode een betrouwbare expert in jouw streek. Diverse monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Lantremange.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lantremange op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Lantremange
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lantremange aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!