Bovenistier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bovenistier? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker check je bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bovenistier!

zonnepanelen installateur 4300
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bovenistier april 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waremme. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Waremme zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bovenistier
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4490), dan loopt het voordeel al gauw op tot €557. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bovenistier liggen tussen de €4900 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €685,00 (onkosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bovenistier kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3550 – €4200€380
2277011€5000 – €5850€550
3331014€6025 – €6200€775
4416016€6425 – €6775€900
5436019€6950 – €7300€960
6505023€7675 – €7800€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Bovenistier ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bovenistier bedraagt 3435 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Bovenistier?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bovenistier

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bovenistier vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige monteur in je postcodegebied. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Bovenistier.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bovenistier op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bovenistier
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bovenistier een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!