Grand-Axhe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Grand-Axhe? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Grand-Axhe!

zonnepanelen installateur 4300
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode43000
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€170,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Grand-Axhe juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waremme. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Waremme kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Grand-Axhe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4500), dan is jouw winst al gauw €558. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grand-Axhe komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €687,50 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Grand-Axhe kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3525 – €4300€400
2308012€5000 – €5625€675
3341014€6075 – €6250€775
4419016€6325 – €6650€880
5436019€7000 – €7175€970
6496022€7650 – €8075€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Grand-Axhe tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grand-Axhe bedraagt 3440 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grand-Axhe?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grand-axhe

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Grand-Axhe vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een erkende installateur in jouw omgeving. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Grand-Axhe.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grand-Axhe op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Grand-Axhe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Grand-Axhe een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!