Paliseul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Paliseul? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze vergelijker tref jij toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Paliseul!

zonnepanelen installateur 6850
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68500
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Paliseul april 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Paliseul. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Paliseul zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan is het voordeel al snel €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Paliseul fluctueren tussen de €4800 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €732,50 (kosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Paliseul kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3650 – €4425€380
2272012€5300 – €5725€600
3341015€5925 – €6025€800
4404018€6425 – €6700€920
5438020€6975 – €7125€1000
6510023€7425 – €8025€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Paliseul zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Paliseul is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Paliseul?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-paliseul

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Paliseul vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref je zonder problemen een uitmuntende expert in de buurt. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Paliseul.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Paliseul op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Paliseul
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Paliseul een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente