Florenville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Florenville? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door middel van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze website bekijk jij toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Florenville!

zonnepanelen installateur 6820
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode68200
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Florenville april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Florenville. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Florenville zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Florenville
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4400), dan pak je al snel €545. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Florenville liggen tussen de €5400 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €725,00 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Florenville bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3625 – €4200€430
2286011€5200 – €5700€625
3358016€6000 – €6175€875
4411017€6425 – €6800€950
5460020€7025 – €7225€1030
6486023€7575 – €8000€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Florenville tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Florenville is 3315 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Florenville?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-florenville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Florenville vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in je woonplaats. Tal van bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Florenville.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Florenville op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Florenville
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Florenville een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente