Framont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Framont? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker tref jij waardevolle info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Framont!

zonnepanelen installateur 6853
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68530
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€161,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Framont september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Paliseul. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Paliseul kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Framont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4570), dan is het belastingvoordeel al gauw €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Framont liggen tussen de €4700 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €767,50 (onkosten september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Framont kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3700 – €4375€380
2288013€5075 – €5850€500
3350016€5975 – €6125€700
4411017€6550 – €6850€900
5458020€7025 – €7250€1000
6510021€7425 – €7800€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Framont achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Framont is 3325 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Framont?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-framont

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Framont vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies je vandaag nog een uitstekende vakman in jouw streek. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Framont.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Framont op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Framont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Framont een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!