Maissin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Maissin? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Maissin!

zonnepanelen installateur 6852
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68520
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maissin september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Paliseul. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Paliseul zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Maissin
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4550), dan bedraagt het voordeel al snel €564. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Maissin komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Oxxio betaal je hiervoor wel €762,50 (tarief september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Maissin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3400 – €4275€440
2298011€5200 – €5600€675
3332015€6075 – €6150€850
4420016€6375 – €6775€950
5460019€6900 – €7150€970
6494021€7575 – €8025€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Maissin zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maissin bedraagt 3315 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Maissin?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maissin

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Maissin vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in de buurt. Veel adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Maissin.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Maissin op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Maissin
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Maissin een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!