Carlsbourg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Carlsbourg? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met behulp van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze pagina check je actuele gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Carlsbourg!

zonnepanelen installateur 6850
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68500
Gasverbruik20.800 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Carlsbourg oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Paliseul. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Paliseul bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Carlsbourg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Carlsbourg komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pakweg 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €755,00 (prijspeil oktober 2023). Via goedkope zonnepanelen in Carlsbourg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3450 – €4350€440
2280012€5075 – €5850€625
3339015€6075 – €6025€700
4410017€6550 – €6825€940
5463020€7100 – €7300€980
6488022€7475 – €7800€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Carlsbourg check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Carlsbourg is 3300 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Carlsbourg?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-carlsbourg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Carlsbourg vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref je zonder problemen een uitmuntende leverancier in jouw streek. Een aantal monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer duidelijk het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Carlsbourg.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Carlsbourg op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Carlsbourg
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Carlsbourg een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!