Fays-Les-Veneurs

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Fays-Les-Veneurs? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze tool vind je uitgebreide gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Fays-Les-Veneurs!

zonnepanelen installateur 6856
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68560
Gasverbruik20.860 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fays-Les-Veneurs juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Paliseul. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Paliseul zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Fays-Les-Veneurs
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4580), dan pak je al snel €568. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Fays-Les-Veneurs liggen tussen de €4400 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je hiervoor wel €770,00 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Fays-Les-Veneurs bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3525 – €4425€390
2301011€5225 – €5800€500
3335016€6075 – €6050€850
4401016€6350 – €6725€920
5446020€6925 – €7300€1010
6513023€7450 – €7925€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Fays-Les-Veneurs vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fays-Les-Veneurs is 3330 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Fays-Les-Veneurs?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fays-les-veneurs

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Fays-Les-Veneurs vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek jij in korte tijd een erkende expert in jouw eigen buurt. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Fays-Les-Veneurs.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Fays-Les-Veneurs op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Fays-Les-Veneurs
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fays-Les-Veneurs een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!