Offagne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Offagne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be bekijk je actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Offagne!

zonnepanelen installateur 6850
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68500
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Offagne september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Paliseul. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Paliseul zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Offagne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4530), dan is het voordeel al snel €562. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Offagne fluctueren tussen de €4400 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €757,50 (kosten september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Offagne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3400 – €4350€440
2277011€5125 – €5875€525
3347014€6100 – €6100€725
4392017€6375 – €6750€920
5442020€7050 – €7175€1030
6512022€7475 – €8125€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Offagne vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Offagne is 3305 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Offagne?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-offagne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Offagne vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo erkend zonnepanelen advies in Offagne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Offagne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Offagne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Offagne verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!