Nollevaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nollevaux? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via zonnepanelenvoordeel.be lees jij samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nollevaux!

zonnepanelen installateur 6851
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode68510
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€161,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nollevaux oktober 2023

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Paliseul. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Paliseul kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Nollevaux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4540), dan bedraagt het voordeel al snel €563. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nollevaux zitten vaak tussen de €5100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Qurrent betaal je hiervoor wel €760,00 (tarief oktober 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Nollevaux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3525 – €4475€410
2300011€5050 – €5900€600
3344016€5975 – €6175€875
4393017€6500 – €6625€880
5438020€6950 – €7125€970
6508022€7500 – €8050€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Nollevaux bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nollevaux is 3310 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Nollevaux?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nollevaux

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nollevaux vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een deskundige expert in jouw omgeving. Een aantal monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Nollevaux.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nollevaux op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Nollevaux
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nollevaux een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!