Saint-Pierre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Saint-Pierre? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be ontdek je veelzijdige info aangaande zonnepanelen kopen in Saint-Pierre!

zonnepanelen installateur 6800
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode68000
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Pierre september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij de spelregels in de gemeente Libramont-Chevigny. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Libramont-Chevigny zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Pierre
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4990), dan is het voordeel al snel €619. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (september 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saint-Pierre schommelen tussen de €4300 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €685,00 (onkosten september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Saint-Pierre kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3650 – €4500€400
2280011€5100 – €5675€575
3335015€5900 – €6250€775
4399018€6425 – €6725€900
5459020€6950 – €7175€960
6489021€7550 – €7950€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Saint-Pierre vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Pierre bedraagt 3460 kWh. Dit staat voor zo’n 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Saint-Pierre?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-pierre

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Saint-Pierre vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een uitstekende aanbieder in jouw streek. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Saint-Pierre.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Pierre op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Saint-Pierre
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Pierre aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!