Rouvroy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Rouvroy? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Aan de hand van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze pagina doorzoek je toepasbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rouvroy!

zonnepanelen installateur 6767
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode67670
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€169,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rouvroy juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Rouvroy. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Rouvroy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Rouvroy
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4340), dan pak je al snel €538. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rouvroy variëren tussen de €4400 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €710,00 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Rouvroy kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3500 – €4475€440
2301013€5275 – €5600€675
3333016€5925 – €6075€775
4403017€6550 – €6600€930
5443019€6925 – €7275€990
6491021€7450 – €7900€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Rouvroy ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rouvroy bedraagt 3585 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rouvroy?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rouvroy

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Rouvroy vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een uitmuntende expert in jouw streek. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort woning. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Rouvroy.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rouvroy op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Rouvroy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Rouvroy verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente