Sainte-Marie-Chevigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Sainte-Marie-Chevigny? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Middels zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be tref je toepasbare informatie over zonnepanelen kopen in Sainte-Marie-Chevigny!

zonnepanelen installateur 6800
 • Snelle terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode68000
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€163,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sainte-Marie-Chevigny september 2023

Een speciale subsidie is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Libramont-Chevigny. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Libramont-Chevigny kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sainte-Marie-Chevigny
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5000), dan profiteer je al van een korting van zo’n €620. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sainte-Marie-Chevigny fluctueren tussen de €4000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en NLE staat dit al gauw gelijk aan €687,50 (tarief september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Sainte-Marie-Chevigny kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3475 – €4200€380
2293012€5125 – €5850€525
3354016€6025 – €6275€850
4380016€6550 – €6600€930
5470020€7000 – €7225€1010
6514022€7525 – €8050€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Sainte-Marie-Chevigny ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sainte-Marie-Chevigny bedraagt 3465 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sainte-Marie-Chevigny?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sainte-marie-chevigny

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sainte-Marie-Chevigny vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een betrouwbare monteur in je woonplaats. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Sainte-Marie-Chevigny.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sainte-Marie-Chevigny op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Sainte-Marie-Chevigny
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sainte-Marie-Chevigny een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!