Virton

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Virton? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website lees jij toepasbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Virton!

zonnepanelen installateur 6760
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode67600
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€169,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Virton juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Virton. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Virton bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Virton
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4330), dan is het belastingvoordeel al gauw €537. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim enkele honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Virton liggen tussen om en nabij de €5300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Virton kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3575 – €4250€410
2274012€5175 – €5600€550
3322015€6050 – €6125€700
4412018€6500 – €6700€910
5443019€7075 – €7125€980
6509021€7500 – €7875€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Virton achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Virton is 3580 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Virton?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-virton

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Virton vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips kies je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Virton.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Virton op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Virton
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Virton aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente