Remagne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Remagne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Middels het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be tref je veelzijdige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Remagne!

zonnepanelen installateur 6800
 • Structureel lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode68000
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€163,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Remagne september 2023

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Libramont-Chevigny. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Libramont-Chevigny kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Remagne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een lage rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4980), dan profiteer je al van een korting van zo’n €617. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Remagne schommelen tussen de €4600 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Qurrent betaal je al snel €682,50 (onkosten september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Remagne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3525 – €4300€420
2279013€5275 – €5700€525
3355014€6000 – €6100€825
4392017€6400 – €6825€930
5465020€7075 – €7275€980
6494021€7500 – €8175€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Remagne ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Remagne is 3455 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Remagne?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-remagne

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Remagne vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kies je in korte tijd een betrouwbare expert in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Remagne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Remagne op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Remagne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Remagne een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!