Moircy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Moircy? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je uitgebreide raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Moircy!

zonnepanelen installateur 6800
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibramont-Chevigny
Postcode68000
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€162,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Moircy juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Libramont-Chevigny. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Libramont-Chevigny zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Moircy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4960), dan profiteer je al van een korting van zo’n €615. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Moircy liggen tussen de €4500 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio betaal je hiervoor wel €677,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Moircy bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117907€3675 – €4375€420
2306013€5275 – €5625€650
3323014€6025 – €6100€725
4415016€6450 – €6700€900
5465019€6975 – €7200€1020
6511022€7500 – €8125€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Moircy check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moircy bedraagt 3445 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Moircy?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moircy

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Moircy vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een uitmuntende expert in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type huis. Het soort huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Moircy.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook op certificering (je kunt denken aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Moircy op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Moircy
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Moircy aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!