Musson

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Musson? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze vergelijker tref jij handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Musson!

zonnepanelen installateur 6750
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMusson
Postcode67500
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€169,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Musson juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Musson. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Musson kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Musson
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4320), dan is het belastingvoordeel al gauw €536. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Musson liggen tussen de €4800 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €705,00 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Musson kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3600 – €4500€420
2286013€5125 – €5700€575
3346016€5900 – €6175€875
4401018€6425 – €6750€910
5446019€6950 – €7300€990
6504023€7525 – €7850€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Musson ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Musson is 3575 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Musson?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-musson

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Musson vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten tref je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in de regio. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Musson.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Musson op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Musson
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Musson een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente