Gallaix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Gallaix? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze vergelijker ontdek je toepasbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gallaix!

zonnepanelen installateur 7906
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode79060
Gasverbruik23.340 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gallaix juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Leuze-En-Hainaut. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Leuze-En-Hainaut zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gallaix
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4560), dan profiteer je al van een korting van zo’n €565. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gallaix variëren tussen de €5300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €697,50 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gallaix is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3675 – €4275€410
2308012€5250 – €5675€525
3328016€6075 – €6175€775
4416018€6550 – €6775€950
5431020€7100 – €7125€990
6485023€7650 – €7800€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Gallaix achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gallaix bedraagt 3470 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gallaix?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gallaix

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Gallaix vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vind jij binnen enkele minuten een goede specialist in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets expliciet het huis. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Gallaix.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gallaix op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Gallaix
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gallaix een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!