Chapelle-À-Oie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Chapelle-À-Oie? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze website doorzoek je veelzijdige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Chapelle-À-Oie!

zonnepanelen installateur 7903
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode79030
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€174,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Chapelle-À-Oie september 2023

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Leuze-En-Hainaut. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Leuze-En-Hainaut zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Chapelle-À-Oie
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Chapelle-À-Oie komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Vandebron betaal je hiervoor wel €685,00 (prijspeil september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Chapelle-À-Oie bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3500 – €4300€420
2277011€5275 – €5800€500
3333015€5900 – €6150€800
4416017€6450 – €6725€950
5455019€6925 – €7275€1000
6517022€7625 – €7925€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Chapelle-À-Oie bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chapelle-À-Oie is 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Chapelle-À-Oie?

Puur voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chapelle-a-oie

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Chapelle-À-Oie vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Chapelle-À-Oie.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chapelle-À-Oie op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Chapelle-À-Oie
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Chapelle-À-Oie verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!