Willaupuis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Willaupuis? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be ontdek je toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Willaupuis!

zonnepanelen installateur 7904
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode79040
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€175,17

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Willaupuis oktober 2023

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leuze-En-Hainaut. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Leuze-En-Hainaut kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Willaupuis
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4550), dan profiteer je al van een korting van zo’n €564. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Willaupuis schommelen tussen de €4200 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE betaal je al snel €695,00 (onkosten oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Willaupuis kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3700 – €4400€380
2276013€5200 – €5825€525
3359016€5925 – €6075€775
4393018€6525 – €6800€930
5432020€6925 – €7250€960
6513021€7600 – €8050€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Willaupuis tref jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Willaupuis is 3465 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Willaupuis?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-willaupuis

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Willaupuis vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in de regio. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Willaupuis.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Willaupuis op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Willaupuis
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Willaupuis aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!