Chapelle-À-Wattines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Chapelle-À-Wattines? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website ontdek jij accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Chapelle-À-Wattines!

zonnepanelen installateur 7903
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode79030
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Chapelle-À-Wattines juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leuze-En-Hainaut. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Leuze-En-Hainaut kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Chapelle-À-Wattines
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Chapelle-À-Wattines fluctueren tussen de €4800 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa circa 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €687,50 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Chapelle-À-Wattines is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3450 – €4300€430
2308013€5125 – €5850€550
3328014€6025 – €6050€825
4396016€6325 – €6850€910
5439019€7075 – €7300€1020
6480022€7600 – €8075€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Chapelle-À-Wattines ontdek je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chapelle-À-Wattines bedraagt 3450 kWh. Dit staat voor rond de 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Chapelle-À-Wattines?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chapelle-a-wattines

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Chapelle-À-Wattines vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref je zonder problemen een uitmuntende vakman in de regio. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo erkend zonnepanelen advies in Chapelle-À-Wattines.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Chapelle-À-Wattines op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Chapelle-À-Wattines
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Chapelle-À-Wattines een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!