Thieulain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Thieulain? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be lees jij actuele details m.b.t. zonnepanelen kopen in Thieulain!

zonnepanelen installateur 7901
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLeuze-En-Hainaut
Postcode79010
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€174,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Thieulain oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leuze-En-Hainaut. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Leuze-En-Hainaut kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Thieulain
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4490), dan loopt het voordeel al gauw op tot €557. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Thieulain fluctueren tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijspeil oktober 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Thieulain bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3625 – €4400€430
2308013€5150 – €5625€550
3332016€5900 – €6025€825
4399016€6425 – €6650€880
5460020€6925 – €7200€1010
6495023€7500 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Thieulain lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thieulain is 3435 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Thieulain?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thieulain

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Thieulain vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref je vandaag nog een betrouwbare leverancier in jouw streek. Diverse installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Thieulain.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Thieulain op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Thieulain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Thieulain een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!