Houdeng-Aimeries

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Houdeng-Aimeries? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker doorzoek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Houdeng-Aimeries!

zonnepanelen installateur 7110
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71100
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Houdeng-Aimeries februari 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente La Louvière. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente La Louvière kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Houdeng-Aimeries
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan is het voordeel al snel €596. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (februari 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Houdeng-Aimeries schommelen tussen de €4700 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (prijspeil februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Houdeng-Aimeries bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3575 – €4400€380
2297012€5100 – €5675€525
3341016€6025 – €6150€825
4387018€6500 – €6750€880
5434019€7000 – €7150€970
6512021€7525 – €8100€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Houdeng-Aimeries achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houdeng-Aimeries is 3370 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Houdeng-Aimeries?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houdeng-aimeries

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Houdeng-Aimeries vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref je in korte tijd een betrouwbare leverancier in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Houdeng-Aimeries.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificering (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Houdeng-Aimeries op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Houdeng-Aimeries
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Houdeng-Aimeries een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!