Strépy-Bracquegnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Strépy-Bracquegnies? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze pagina doorzoek jij toepasbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Strépy-Bracquegnies!

zonnepanelen installateur 7110
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71100
Gasverbruik21.370 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Strépy-Bracquegnies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente La Louvière. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente La Louvière kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Strépy-Bracquegnies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4840), dan is het belastingvoordeel al gauw €600. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Strépy-Bracquegnies liggen tussen om en nabij de €5400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €717,50 (kosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Strépy-Bracquegnies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3575 – €4300€390
2310012€5125 – €5850€650
3338014€5900 – €6225€775
4419018€6425 – €6600€940
5449020€6900 – €7300€980
6488021€7450 – €7975€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Strépy-Bracquegnies tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strépy-Bracquegnies is 3385 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh gaat het om 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Strépy-Bracquegnies?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-strepy-bracquegnies

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Strépy-Bracquegnies vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een betrouwbare vakman in jouw streek. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort woning. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Strépy-Bracquegnies.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Strépy-Bracquegnies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Strépy-Bracquegnies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Strépy-Bracquegnies een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!