Houdeng-Goegnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Houdeng-Goegnies? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Middels zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool bekijk jij bruikbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Houdeng-Goegnies!

zonnepanelen installateur 7110
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71100
Gasverbruik21.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€164,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Houdeng-Goegnies maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente La Louvière. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente La Louvière kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Houdeng-Goegnies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4820), dan is het voordeel al snel €598. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Houdeng-Goegnies liggen tussen de €4600 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €712,50 (vergoeding maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Houdeng-Goegnies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3625 – €4225€390
2281013€5125 – €5750€650
3336015€6050 – €6200€800
4413016€6525 – €6800€910
5451019€7075 – €7225€1030
6495021€7700 – €8100€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Houdeng-Goegnies bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houdeng-Goegnies bedraagt 3375 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Houdeng-Goegnies?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houdeng-goegnies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Houdeng-Goegnies vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vergelijk jij binnen enkele minuten een professionele specialist in je woonplaats. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Houdeng-Goegnies.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Houdeng-Goegnies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Houdeng-Goegnies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Houdeng-Goegnies een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!