Haine-Saint-Paul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Haine-Saint-Paul? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool tref je toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Haine-Saint-Paul!

zonnepanelen installateur 7100
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLa Louvière
Postcode71000
Gasverbruik21.290 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Haine-Saint-Paul juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente La Louvière. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente La Louvière bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Haine-Saint-Paul
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4760), dan bedraagt het voordeel al snel €590. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Haine-Saint-Paul fluctueren tussen de €4500 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (kosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Haine-Saint-Paul kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3400 – €4500€410
2293011€5250 – €5775€575
3352014€6075 – €6275€875
4409018€6475 – €6700€930
5441019€7100 – €7250€970
6510023€7575 – €7875€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Haine-Saint-Paul zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haine-Saint-Paul is 3345 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Haine-Saint-Paul?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haine-saint-paul

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Haine-Saint-Paul vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een betrouwbare aanbieder in de buurt. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Haine-Saint-Paul.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Haine-Saint-Paul op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Haine-Saint-Paul
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Haine-Saint-Paul een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!